AcasaPortalFAQCautareInregistrareConectare

Distribuiti | 
 

 Pui dulce-iute cu ciuperci

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Hyorin
Admin
Admin


Mesaje : 1405
Reputatie : 5
Data de inscriere : 25/04/2011
Varsta : 20
Localizare : Siret

MesajSubiect: Pui dulce-iute cu ciuperci   Vin Mai 11, 2012 8:06 am


Preparatul final este extrem de gustos si indeajuns de neobisnuit ca sa merite efortul de a va surprinde in mod placut familia sau prietenii.

Bucatarie: coreeana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute + marinare si rehidratare
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat, fara piele, feliat
8 ciuperci shiitake uscate
150-200 g pesmet, sau amidon
ulei pentru prajit
1 ardei iute mare, verde, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
1 ardei iute mare rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
putin ardei iute tocat, de ambele culori
4 mieji de nuca, tocati
sare
piper negru, macinat
1 lingura de vin de orez (sau vin alb, sec)
4 catei de usturoi, pisati
1/2 ceapa, tocata marunt
2 cm bucata de ghimbir, data prin razatoare
1 limeta, sucul de la
1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
1 lingurita de kochujang (sau orice fel de pasta de ardei iute)
3 linguri de sos de soia dark
15 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi
1 lingura de miere
taitei de celofan, sau de orez, pentru servit
Instructiuni:
Se combina intr-un castron mare vinul de orez cu 1 lingura de sos de soia, ghimbir, suc de limeta, usturoi pisat si ceapa tocata. Se adauga feliutele de carne si se amesteca bine. Se lasa carnea la marinat 30 de minute.
Se spala bine ciupercile uscate si se pun la inmuiat, intr-o craticioara cu apa clocotita, timp de 30 de minute. Cand s-au rehidratat, se scurg (se pastreaza lichidul in care au fost inmuiate), se indeparteaza coditele tari, iar palariile se taie fasiute.
Se scot feliutele de carne din castron si se tavalesc prin pesmet, cu grija, ca sa se acopere in mod uniform.
Se pune ulei intr-un wok, la foc mediu, cat acesta sa fie plin pe sfert. Se incinge bine uleiul. Se adauga feliile de carne si se prajesc 3-5 minute, pana se rumenesc uniform. Se scot si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se amesteca intr-o cratita uleiul de arahide cu pasta de ardei iuti, catei de usturoi intregi, miere, restul de sos de soia si lichidul in care au fost inmuiate ciupercile (se pune tot, sau doar o parte, cat sa regleze consistenta sosului). Se incinge mixtura, pe flacara medie. Cand sosul bolboroseste, se adauga carnea prajita si ciupercile si se amesteca bine de tot.
Se lasa mixtura sa fiarba pana ce sosul formeaza o glazura groasa deasupra bucatilor de pui. Se adauga ardeii iuti si nuca tocata si se amesteca rapid. Se transfera carnea in farfurii individuale, si se serveste cu taitei de celofan ori de orez, sau chiar cu orez fiert.
Sfaturi:
Reteta contine mult usturoi. Acesta este gatit, asa ca gustul lor nu mai este picant, si nici mirosul atat de puternic. Cateii intregi pot fi dati deoparte, daca doriti, caci principalul lor rol este acela de a da aroma sosului. Mie imi place mult usturoiul, in toate formele sale, si i-am mancat cu placere. Mi s-au parut deliciosi, dar daca aveti probleme cu usturoiul, ii puteti da deoparte.
Cei care mentin fata de ardeii iuti o distanta prudenta, pot reduce la jumatate (dar nu mai mult, caci reteta nu mai are niciun haz si devine dezechilibrata) cantitatea de ardei iute. Daca reduceti mai mult de jumatate, corectati reducand cam cu un sfert si cantitatile de usturoi, miere si sos de soia.
Daca nu va plac nici ardeii iuti si nici usturoiul, mai bine sariti aceasta reteta.

____________________________________
Sus In jos
http://seriale-coreene.forumgratuit.ro/
Roxy_Yumi
Doamna la bucatarie


Mesaje : 200
Reputatie : 1
Data de inscriere : 27/07/2011
Varsta : 21
Localizare : Bistrita~Nasaud {Josenii~Bargaului}

MesajSubiect: Re: Pui dulce-iute cu ciuperci   Vin Mai 18, 2012 9:08 am


ce bine arata
Sus In jos
http://se7enworld.forumsmusic.com
‚óŹ Lene
Analist


Mesaje : 72
Reputatie : 0
Data de inscriere : 13/05/2012

MesajSubiect: Re: Pui dulce-iute cu ciuperci   Sam Mai 19, 2012 12:32 am

Arata apetisant, dar ingredientele ma lasa rece =]]
Totusi am sa caut ingredientele si poate am sa incerc sa vad ce gust are :3
Sus In jos
http://myplace.forumgratuit.ro/
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Pui dulce-iute cu ciuperci   Astazi la 6:41 pm

Sus In jos
 
Pui dulce-iute cu ciuperci
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Despre Coreea :: Mancarea in Coreea-
Mergi direct la: