AcasaPortalFAQCautareInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Despre serial

In jos 
AutorMesaj
ForteStollen
Doamna la bucatarie
avatar

Mesaje : 213
Reputatie : 1
Data de inscriere : 26/04/2011
Varsta : 19
Localizare : Buzau

MesajSubiect: Despre serial   Joi Apr 28, 2011 8:19 am

Director: Byoung-hoon Lee
Scenarist: Yeong-hyeon Kim

Distributia:

Suh Jang-geum (8-49):
--copilul: Jo Jung Eun
--adult: Lee Young Ae
Lt. General Min Jung-ho (29-50): Ji Jin Hee
Choi Keum-young (20-40):
--copil: Lee Se Young
--adult: Hong Ri Na
King Joong-jong (20-60): Im Ho
Kang Duk-gu (tatal adoptiv, 35-60): Im Hyun Sik
Lady Han (mentorul in bucatarie a lui Jang-geum, 40): Yang Mi Kyung
Lady Choi (matusa lui Keum-young, 38): Kyun Mi Ri
Lady Jung Mal-geum (doamna superioara a bucatariei, 55) Yeo Woon Kye
sefa curtii Yong Shin (40-60): Park Jung Soo
Yeon-seng (prietena lui Jang-geum, 10-42):
-- copil:
-- adult: Park Eun Hye (18 vs. 29)
Young-ro (doamna de curte, 20-35):
--copil: __
--adult: Lee Ip SaeJo-bang (doamna de curte, 30): Lee Hye Sang
Lady Min: Kim So YiChang-yee (doamna la curte): Choi Ja Hye
Mama regelui: Shin Kuk
Queen: Park Jung Sook
Jung Yoon-soo (Medicul sef, 45-60): Jun In Taek
Yoo Sang-chyul (43-57): ___
Kim Dil-chyun (35-65): ___
Shi Yeon (30): Kim Do Yeon
Lady Park Myeong (mama lui Jang-geum/Dna însoţitoare la palat, 18-28) Kim Hye Sun
Suh Chun-soo (tatal lui Jang-geum/ofiter, fost sef al garzii, 19-60): Park Chan Hwan
Yoon Mak-ke (40-60): Na Sung KyoonIn-dong (37): Paek Hyun Sook
Sir Oh Kyum-ho (Primul ministru de dreapta, 48): Jo Kyung Hwan
Choi Pan-sool (unchiul lui Keum-young, 45): Lee Hee Do
Doo Jang (40): ___
Jung Woon-baek (supervizorul gradinii de ierburi, 45): Maeng Sang Hoon
Na Joo-daek (soţia lui Duk-gu, 35): Keum Bo Ra
Kang Dong-yi (25): ___
Ko Do-chil (33-45): _____
Jang-duk (femeia medic din Insula Jeju): Kim Yeo Jin
Prof. Shin Ik-pil (medic): Park Eun Soo Jo
Chi-bok (medic): Ji Sang Ryul
Yeul-yee (femeia medic rival): Lee Se Eun
Shin-bi (femeie medic/ prietena lui Jang-geum): Han Ji Min
Bi-sun (femeie medic): Kim Min Hee
Eun-bi (femeie medic): Lee Seung Ah
Jo-dong (femeie medic): Jun Soo Yeon

Dae Jang Geum (uneori cunoscut sub titlul "The Great Jang Geum", sau Jewel In The Palace/Giuvaerul Palatului) este o producţie TV din 2003 a canalului Korean, TV channel MBC (Munhwa Broadcasting Corporation).

Serialul se focalizeaza pe viaţa eroinei Jang-Geum (rol interpretat de către Lee Young Ae), prima femeie ce a devenit medicul personal al unui rege din Dinastia Joseon, Korea.
Subiectul serialului îl reprezintă perseverenţa acestei femei într-o perioada istorică caracterizată de discriminări sociale. De asemenea, serialul evidenţiază aspecte de cultură şi civilizaţie, incluzând aici bucătăria şi protocoalele medicale ale curţii regale.

Actiunea se derulează în Corea, în
timpul domniei regilor King Seongjong, King Yeonsan-gun (1494-1506) şi King Jungjong (1506-1544).
Povestea începe cum Regina Yun, mama Regelui Yeonsan-gun (Prinţul încoronat al acelor timpuri) este otrăvită de un grup al gărzii imperiale la comanda regelui.
După incident, unul dintre membrii gărzii imperiale, şi anume Seo Cheon Soo, care însoţea grupul, suferă un accident pe drumul de întoarcere spre casă. Din fericire Seo este salvat de către un hermit enigmatic, care îi spune acestuia într- un stil plin de simbolistică, că viaţa îi va depinde de prezenţa a trei femei; una, este o persoană pe care nu a dorit să o ucidă dar care a murit datorită lui; o altă femeie va fi salvată de către el dar va muri din cauza lui; iar a treia femeie îl va ucide dar va salva foarte mulţi oameni. Până în acest moment, pentru Seo Cheon Soo nu este deloc clar că aceste trei femei despre care hermitul face vorbire sunt Doamna Yun, regina Printului ce tocmai murise otravită (Mama lui Yeonsangun), Park Myeong-I (mama lui Jang Geum) şi, în cele din urmă, chiar Jang Geum. Intensitatea psihologică a evenimentelor derulate l-au făcut pe Seo Cheon Soo să se resemneze. De aceea el a fugit de la palat. Ani buni el a evitat contactul vizual cu femeile crezând că va bloca astfel viitoarele evenimente prezise de hermit.
Bucătăreasa Park, o doamnă însoţitoare de la palat, este martoră la tentativa de omor prin otrăvire a Reginei Mamă ce se pune la cale în bucătărie de către Doamna Choi. Dar, complotiştii, dându-şi seama că au fost surprinşi, o acuză pe dna Park Myeong-I, prin D-na şefă a bucătăriei, de un fals aranjament cu unul dintre paznicii palatului, sugerând că aceasta a avut relaţii necuviincioase. Ca martor al acestei dezvăluiri este chiar Dna Choi. Ca urmare, Dna Park este executată în mod secret conform regulilor interne, fiind forţată să bea otravă. Cu putin timp înainte, Dna Park i-a dezvăluit Primei Doamne de la bucătăria regală dar şi prietenei sale Dna Han, acest aranjament de otravire a alimentelor. După executarea secretă, Dna Park este salvată de d-na Han, prin faptul că aceasta i-a amestecat un antidot în otrava ce urma să îi fie administrată. Totodată, doamna Han, a avut timp să îi strecoare sub pelerină lui Myeong-I o scrisoare prin care îi dezvăluie conspiraţia şi că îi recunoaşte integritatea morală şi profesională. Întâmplarea face ca dna Myeong-I să fie salvată de către Seo Cheon Soo de la locul unde aceasta a fost abandonată de complotişti. Filmul ne împărtăşeşte jocul psihologic psihodramatic al acestor doi actori. Seo, este marcat de prezenţa femeii şi de conştientizarea mersului acţiunii prezise iar Myeong-I este marcată de revenirea la viaţă şi de lipsa oricărei speranţe în alegerea traseului în viaţă.
Cei doi, se căsătoresc şi vor trăi într-un mod foarte discret într-un sat retras ca niste persoane din cea mai de jos clasă socială, şi anume cheonmin, dând naştere fiicei lor JANG-GEUM.
Va trece ceva vreme iar în anul 1504, regele Yeonsangun a ordonat o investigaţie amplă asupra morţii mamei lui şi a ordonat uciderea tuturor celor care au participat la acest complot şi a familiilor lor.
În ciuda faptului că Jang Geum trăia în cea mai de jos clasă socială era înconjurată de două mari secrete şi anume, faptul că tatăl său a fost ofiţer al gărzii regale implicate în complotul aranjat şi, pe de altă parte, secretul retrezirii la viaţă a mamei, fapt ce ar aduce groaza conspiraţioniştilor. Din cauza unor evenimente în care Jang Geum intervine declinând identitatea tatălui acţiunea se orientează pe capturarea familiei Soo. Tatăl este luat prizonier iar mama în cele din urmă moare rănită de o săgeată otrăvită. Înainte de a muri, mama o roagă pe Jang-Geum, ca o ultimă dorinţă, ca aceasta să caute să devină Prima Doamnă la curtea regală şi, să înscrie în registru secret al Curţii adevărata istorie a acelor evenimente. (Acest lucru va fi realizat în ultimele episoade ale serialului, Jang Geum scriind cu lacrimi această istorie).
Acţiunea serialului de televiziune coreeană se bazează pe acest subiect. În realizarea sa, regizorul reuşeşte să implice actorii într-o manieră extraordinară. Pentru aceasta regizorul foloseste tehnici narative, tehnici de psihodramă clasică (şi anume tehnica discursului interior, tehnica protagonistului, tehnica regresiei în timp, utilizarea de euri auxiliare) totul pentru a face telespectatorul să participe psihologic la această poveste. Datorită fineţii psihologice cu care regizorul jonglează pe parcursul serialului, telespectatorii devin una cu protagoniştii; ei se integrează în mediul istoric, social, în conjunctura psihologică a acelor vremuri tulburi.
Jang Geum a stat la căpătâiul mamei muribunde hrănind-o ca pe un copil mic, cu fructe umezite. După trista despărţire, ea a început să spere că va reuşi să intre ca doamnă însoţitoare la palat. Pe parcurs, prin curajul abnegaţia, talentul, spiritul de ajutor, curiozitatea sinceră, dăruire, ea o ajută pe Dna Han Baek-Young (cea mai bună prietenă a mamei sale, ea aflând mult mai târziu despre această relaţie) să ajungă Prima Doamnă a bucătăriei. A suferit enorm datorită inteligenţei ei, a spiritului de cunoaştere, a dorinţei sale sincere de implicare cu creativitate fapt ce a deranjat starea de confort în care se complăceau majoritatea. Jang-Geum a continuat să gătească sub stindardul filosofiei după care obiectivul gătitului este de a asigura o bună sănătate şi o stare de fericire persoanelor care o gustă. O nouă conspiraţie condusă de către Dna Choi, nepoata acesteia, Geum-Yeong, oficiali cu grad înalt cât şi de omul de afaceri Choi Pan-sul (fratele Dnei Choi) cu scopul de a păstra monopolul asupra achiziţiilor de către palatul regal are ca rezultat exilarea în Insula Jeju a D-nei Han şi a lui Jang-Geum sub condiţia de sclav guvernamental ca urmare a acuzaţie de încercare de otrăvire a regelui. Dar d-na Han, epuizată psihologic de demersul complotiştilor, de umilirea suferită prin încarcerare si torturare va muri în drumul spre insula Jeju. Jang-Geum priveşte cu nostalgie asupra evenimentelor şi îşi continuă dialogul cu sinele (soliloqviu). Revenită în aceste condiţii în palat, Dna Choi care între timp fusese îndepărtată ca urmare a ascensiunii Dnei Han, îşi revendică poziţia de Dna Superioară a Bucătăriei (lb coreeană = choigosanggung).
În timp ce staţiona în insula Jeju ca sclav guvernamental, o întâlneşte pe Jang-Deok, pe care a crezut-o că este şi ea sclav. Curând va descoperi că Jang-Deok este o faimoasă femeie medic. Iniţial, aceasta, într-un mod sincer şi pragmatic îi aduce ofense lui Jang-Geum. Dar cu această ocazie va învăţa despre femeia medic că are o mare capacitate de dăruire pentru salvarea vieţii oamenilor. Jang Geum va învăţa astfel că, pentru a fi o femeie medic acceptată la curtea regală trebuie să treacă printr-un proces serios de selecţie. Astfel, Jang Geum va conştientiza că doar fiind medic va putea reveni la curtea regală pentru a reface memoria mamei şi a prietenei sale, D-na Han. Cu sprijinul lui Jang-Deok, va învăţa tainele medicinei muncind astfel din răsputeri şi cu tenacitate pentru a deveni o femeie medic compententă. În solicitarea sa de a deveni medic, ea însăşi va trebuie să îşi înlăture ura faţă de vechii duşmani îmbrăţişând astfel virtutea de a fi medic practicant. Realizând acestea, Jang-Geum va fi acceptată în palat.
Viaţa în palat o face să se întâlnească cu Geum-Yeong, care devenise între timp Prima Doamnă a bucătăriei. Predecesoarea sa, Dna Choi a devenit Prima D-na a palatului (lb. coreană: jaejosanggung) după ce a eliminat-o şi pe Dna Park, fosta Prima Doamnă.
În timp ce era încolţită din toate părţile, fiecare evitând-o, Jang-Geum este apreciată în tăcere de Lt Min Jung-ho (ofiţer al cabinetului regal). Totuşi, în lipsa lui Jang-Geum, Geum-Yeong a încercat adesea să se apropie de acest ofiţer. Între timp, cea mai bună prietenă a lui Jang-Geum, şi anume Yeon-Sang a devenit concubina regelui, fiind astfel a VIII-a regină. Mai mult, devenită medic, Jang-Geum diagnostichează cu mare acurateţe suferinţa regelui şi anume ca fiind sindromul Behcet şi nu febra tifoidă.
La curte începe un amplu proces de investigaţii speciale în urma căruia se dezvălui complotul organizat de familia Choi. Astfel, vor cădea numeroase oficialităţi ce s-au complăcut până atunci să închidă ochii la acţiunile financiare şi organizatorice ale clanului Choi. Fiecare dintre cei identificaţi au fost exilaţi ca sclavi în minele guvernului. De asemenea, toată averea familiei Choi a fost consfiscată. Doamna Choi moare printr-o situaţie ce a făcut-o să retrăiască anumite clipe din copilărie. În cele din urmă a căzut de pe o stâncă în abisurile necunoscutului.
Datorită abnegaţiei, curajului, cunoaşterii naturii umane şi a celei înconjurătoare, Jang-Geum a reuşit să fie recunoscută ca fiind cel mai bun medic din palat. Jang-geum a identificat în mod corect problema medicală a reginei, ca fiind un fetus decedat neeliminat. Acest eveniment a salvat viaţa reginei. A reuşit să o convingă pe Regina Mamă şă urmeze tratamentul medical şi a descoperit cauzele bolii cronice a regelui. A vindecat populaţia unui sat de problemele unei otrăviri a plantaţiei de vegetale. A avut grijă şi a vindecat copiii atinşi de variolă, boală ce era necruţătoare în acele vremuri. De asemenea, a vindecat problema variolei la prinţul mostenitor fapt ce i-a adus recunoaşterea reginei.
Eforturile personale ale lui Jang-Geum au adus o relaxare în situaţia pe ansamblu a femeilor la curtea regală.
Pentru o zi, Jang-Geum devine Prima Doamnă a bucătăriei, şi cu lacrimi în ochi, înscrie în registrul secret al Primelor doamne ale bucătăriei, povestea mamei sale, Myeong-I şi a prietenei sale, Dna Han Baek-Young.
Dat fiind prezenţa lui Jang-Geum la palat şi datorită profilului ei psihologic, regele se îndrăgosteşte în tăcere de Jang-Geum. Regina mama, o fină observatoare, îi sugerează să o primească pe Jang-Geum ca şi concuină. De aici, apar alte probleme unele chiar manifeste. Ofiţerul Min Jung-ho, care o iubeşte pe Jang-Geum şi care i-a fost acesteia un sprijin extraordinar este gata să îşi dea viaţa în faţa regelui tocmai pentru a o păstra pentru el.
Uimit de forţa iubirii, Regele recunoaşte că, tot timpul a fost o figură marionetă, o unealtă în mâna miniştrilor ultra-conservatori şi că Jang-Geum este singura persoană care l-a înţeles şi în acelaşi timp, şi-au putut împărtăşi stări emoţionale neexprimate. Regele renunţă la intenţia de a o lua concubină pe Jang-Geum tocmai pentru a-şi arăta respectul şi pentru Min Jung-ho, acum un ofiţer de grad superior, şi pentru dragostea şi curajul acestuia faţă de iubita sa.
Conştientizând eforturile lui Jang-Geum în a asigura fericirea fiecăruia, regele dispune prin decret înnobilarea acesteia ca ofiţer de gradul 3 şi cu titlul de Giuvaerul Palatului, însemnând “cel mai mare” şi medicul personal al regelui. Decizia regelui a însemnat pe de o parte o mare deschidere a femeilor pe drumul emancipării ceea ce a adus iarăşi reacţia miniştrilor şi funcţionarilor ultra-conservatori. Funcţionarii cereau exilul militarului Min Jung-ho şi retrogradarea lui Jang-Geum. Astfel, cei doi au fost iarăşi despărţiţi. În activitatea sa, Jang-Geum nu mai putea a se concentra datorită durerii despărţirii de iubitul său.
Starea medicală a regelui se înrăutăţeşte fapt ce o determina pe femeia medic Jang-Geum să propună efectuarea unei operaţii chirurgicale, mai ales că, ea a descoperit mecanismul anesteziei prin acupunctură. Acest fapt a stârnit ample reacţii din partea curţii regale. Funcţionarii sunt îngroziţi de deschiderea ce i se permite femeii medic, Regele fiind considerat sacru. Regele are o mare încredere în devotamentul ei, în ideile şi practica sa ca şi profesionist dar crede că datorită operaţiei va putea muri. Astfel, fiind conştient că datorită stadiului bolii, a decesului iminent situaţia politică se va complica la palat, regele le înlesneşte cu ajutorul departamentului de securitate internă ieşirea către China unde, domnea dinastia Ming. Pentru a-i proteja, regele îi trimite împotriva voinţei lor însoţiţi de securitatea internă, permiţându-le să se regăsească şi să trăiască liniştiţi şi să îşi realizeze visurile.
Min Jung-ho şi Jang-Geum se vor căsători, vor trăi ca nişte oameni ai clasei inferioare dar şi cu spaima că vor fi identificaţi ca şi criminalii regelui, vor avea o fetiţă, aşa cum se întâmplase cu părinţii lui Jang-Geum. Femeia medic va continua să vindece chiar pe gratis oameni de peste tot.
Între timp, la palat, vechea ei prietenă, Yeon-Sang, îi cere reginei Dowager repunerea în drepturi atât a lui Jang-Geum cât şi a lui Min Jung-ho. Regina, extrem de bucuroasă că acest cuplu nu se află în China (această mirare a reginei arată că a ştiut de planul de protecţie a celor doi) cere revenirea şi apoi repunerea în drepturile depline a acestora şi anume, Giuvaerul Palatului si gradul de ofiter pentru Jang-Geum şi titlul de Ofiter Aministrator şi gradul de general locotenent pentru Min Jung-ho.
Serialul se termină cum Jang-Geum realizează o cezariană, ca intervenţie medicală într-o stare de urgenţă.
Sursa Korea Film
Sus In jos
crina
Om de rand


Mesaje : 4
Reputatie : 0
Data de inscriere : 01/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre serial   Lun Aug 01, 2011 4:02 am

ooo super prezentare. Eu nu am niciun forum dar cred ca e greu sa te ocupi de el
Sus In jos
Hyorin
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 1405
Reputatie : 5
Data de inscriere : 25/04/2011
Varsta : 22
Localizare : Siret

MesajSubiect: Re: Despre serial   Lun Aug 01, 2011 4:38 am

nu e greu crina daca pui suflet si esti activa o sa te acomodezi repede sper sa fi cat mai activa

____________________________________
Sus In jos
http://seriale-coreene.forumgratuit.ro/
ramona
Om de rand


Mesaje : 9
Reputatie : 0
Data de inscriere : 01/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre serial   Lun Aug 01, 2011 5:16 am

nu pot trimite mesaje private. de ce?
Sus In jos
Hyorin
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 1405
Reputatie : 5
Data de inscriere : 25/04/2011
Varsta : 22
Localizare : Siret

MesajSubiect: Re: Despre serial   Lun Aug 01, 2011 5:26 am

trebuie sa ai 10 mesaje te rog fa 10 trimite pm k dupaia trebuie sa le sterg pe astea de aici ca nu arata frumos si spersa nu mai se intample povestea scz

____________________________________
Sus In jos
http://seriale-coreene.forumgratuit.ro/
ramona
Om de rand


Mesaje : 9
Reputatie : 0
Data de inscriere : 01/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre serial   Lun Aug 01, 2011 5:32 am

ok
Sus In jos
Hyorin
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 1405
Reputatie : 5
Data de inscriere : 25/04/2011
Varsta : 22
Localizare : Siret

MesajSubiect: Re: Despre serial   Lun Aug 01, 2011 5:35 am

acuma poti trimite pm

____________________________________
Sus In jos
http://seriale-coreene.forumgratuit.ro/
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Despre serial   

Sus In jos
 
Despre serial
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» ce stiti despre casatoria in tunisia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Seriale si Filme :: Seriale Coreene :: Giuvaerul Palatului-
Mergi direct la: